Vagar Lufthavn sætter ny rekord
05/01/2016

Vagar Lufthavn sætter ny rekord

Siden 2011 er antallet af rejsende til og fra Færøernes eneste lufthavn, Vagar Lufthavn, vokset med næsten 30 % eller 75.000 rejsende. Alene i 2015 var væksten 10,4 % eller omkring 25.000 rejsende. Alt i alt rejste 276.384 mennesker igennem Vagar Lufthavn i 2015.

Væksten fortsætter

Atlantic Airways betjener fire helårs ruter ud af Færøerne. Hovedruten er til København; imens der er ugentlige afgange til Billund, Bergen og Reykjavik. Alle ruterne viser fremgang. Derudover er der sæson-flyvninger til Aalborg, Edinburgh, Mallorca og Barcelona. Ruter som også viser fremgang. Atlantic Airways står for omkring 95 % af alle rejsende til og fra lufthavnen i Vagar.

Næsten alle måneder bød på fremgang

Bortset fra januar og februar var der fremgang alle månederne. Med sine over 40.000 rejsende var juli den mest travle måned; imens februar med omkring 12.500 var den mindst travle måned.

”Det viser sig, at færinger rejser mere end de har gjort nogensinde før. Det er en kombination af leisure-rejser og det faktum at mange færinger arbejder udenfor Færøerne som driver væksten sammen med en stærk indsats fra Visit Faroe Islands. Efter at Visit Faroe Islands fik tilført flere midler og de fik en ny og driftig direktør, har vi oplevet en reel vækst i antallet af turister”, siger Jákup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn

Væksten sætter krav til lufthavnen

En ny moderne terminal og nye servicebygninger blev indviet i juni 2014. Men væksten i antallet af rejsende sætter nye krav til lufthavnen. I 2016 vil lufthavnen kigger nærmere efter investeringer omkring parkeringsmulighederne, på for-pladsen, omkring security og andre områder som passagerer færdes på.

Fremtiden

Vagar Lufthavn ser på 2016 med en relativ positivisme. Atlantic Airways har formået at komme ud med lavere priser på flybilletter til og fra Færøerne, og det styrker den hjemlige efterspørgsel efter fly-biletter. Der er meget der tyder på at antallet af turister vil fortsætte med at vokse, men antallet af medarbejdere indenfor offshore-industrien ser ud til at falde, og kan lægge en dæmper på væksten i 2016.

”Selvom antallet af ad hoc charters har sat rekord i 2015, så er der stadigvæk kun Atlantic Airways som flyver fast til og fra Færøerne. Arbejdet med at få andre flyselskaber til at kigge nærmere på Færøerne som en mulig destination fortsætter i 2016 og 2017”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.