Vagar Lufthavn rekordoverskud i 2013
01/04/2014

Vagar Lufthavn rekordoverskud i 2013

Vagar Lufthavn på Færøerne kom ud af 2012 med et overskud på 4,3 mio. kr. før skat. Årsresultatet er således 9 mio. kr. bedre end året før. Antallet af passagerer i årets løb var det største nogensinde.

2013 blev et rigtig godt år for Vagar Lufthavn. Imens lufthavnen havde et rekord antal rejsende igennem terminalen, og landingsbanen er forlænget og terminalbyggeriet nærmer sig slutningen, har lufthavnen et plus på bundlinjen.

- Vi er glade for at det er lykkedes os, at skabe en sund virksomhed, som er klar til at tage imod fremtidens udfordringer. Vores primære mål er at knytte Færøerne tættere til verden og derfor ønsker vi mere trafik og flere ruter i fremtiden, siger adm. direktør Jákup Sverri Kass.

Fortsat vækst

Det gode resultat er en del af en strategi at udvikle nye indtægter og give flere rabatter til brugerne. Lufthavnen holder også nøje øje med udgifterne. En voksende del af lufthavnens indtægter kommer nu fra salg af duty-free, parkeringsafgifter og andre forpagtningsaftaler.

- For at fremme fortsat vækst og bidrage til udviklingen af nye ruter, har vi i årets løb givet Atlantic Airways rabatter på nye ruter og off sæson kampanger. Dette har bidraget væsentligt til passager-væksten, siger direktøren

Antallet af rejsende og antallet af ruter til og fra Færøerne er vokset de senere år. Atlantic Airways introducerede bl.a. i 2013 en nye direkte rute imellem Færøerne og Milano.

I 2013 rejste 236.181 rejsende igennem lufthavnen, det er en vækst på 4,7 % i forhold til 2012. De sidste 10 år er antallet af rejsende vokset med 43 %

- Vi har i 2013 set et rekord antal ad hoc charter operationer på Færøerne med operatører som ikke har opereret på Færøerne før. Både Austrian Airlines og bmi Regional har opereret på Færøerne i 2013, og vi ser gerne flere, specielt på mere regulær basis, siger Jákup Sverri Kass

Vagar Lufthavn ser lyst på 2014, som allerede har budt på en vækst på 9,1 % i forhold til de første to måneder i 2013. Derudover har Statoil med flere annonceret aktiviteter i den færøske undergrund fra april og ca. frem til november.