Vagar Lufthavn på vej mod ny rekord
03/06/2014

Vagar Lufthavn på vej mod ny rekord

Med en passagervækst i maj på 8,5 % er der meget som tyder på, at Vagar Lufthavn i 2014 kommer til at slå passager-rekorden, som blev sat i 2013. Hidtil i år har 84.860 rejsende passeret terminalen i Vagar, imod sætning til 81.326 rejsende samme tid sidste år. Det giver en samlet fremgang på 4,3 %.

Fremgang på alle områder

Tallene viser, at både færinger og turister er flittigere til at bruge lufthavnen i år end andre år.

De færøske rejsebureauer melder om fremgang inden for både leisure- og business-segmentet. Også fra udenlandske bureauer er der meldinger om, at de sender flere turister til Færøerne i år end de har gjort de senere år.

Udover det som genoptog Statoil med flere deres aktiviteter i den færøske undergrund senest i april; og har dette sat et ekstra skub i fremgangen på passagertallene.

”Vi hos Vagar Lufthavn er utrolig glade for den positive udvikling og glade for den stigende interesse for Færøerne som destination”, siger Jákup Sverri Kass, direktør på Vagar Lufthavn
Chartermarkedet er også i fremgang og Vagar Lufthavn har udover Atlantic Airways´s som står for langt den største delen af trafikken også haft glæde af flere charterture fra andre operatører. Bl.a. har Widerøe og bmi Regional været hyppige gæster her på det sidste, lyder det fra Vagar Lufthavn.

”Arbejdet med at tiltrække flere operatører på ruter eller charterserier fortsætter; samtidig med at vi arbejder tæt sammen med Atlantic Airways således, at de kan udvikle deres forretning”, siger direktøren.

Ny terminal i juni

Samtidig som der meldes om rekord antal passagerer forventer Vagar Lufthavn at kunne tage deres nye terminal i brug den 17. juni.

”Vi har sat alle kræfter ind på at kunne være færdige i tid før vores absolutte højsæson. Vi arbejder med alle kræfter i terminalen og i servicebygninger og modtager løbende leverancer fra Færøerne, Danmark, Tyskland, Norge og Islands, således at vi kan nå vores deadline som er den 17. juni”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.