Vagar Lufthavn nu større end Aarhus Lufthavn
03/09/2017

Vagar Lufthavn nu større end Aarhus Lufthavn

Den gradvise vækst i passagertallet på Vagar Lufthavn på Færøerne har nu resulteret i, at lufthavnen har overtaget rollen som kongerigets fjerstørste lufthavn. 

Større end Aarhus Lufthavn
I august rejste 41,162 passagerer igennem Vagar Lufthavn, det en vækst på 21,3% i forhold til august 2016. 
Imens 236,046 passagerer har rejst igennem Aarhus Lufthavn hidtil i år, har 242,162 passagerer rejst igennem lufthavnen på Færøerne, og det giver en samlet vækst på 16,1%.

” Siden baneforlængelsen fra 1250 meter til 1799 meter i 2012, samt andre investeringer i lufthavnen, og godt arbejde fra Visit Faroe Faroe Islands og den færøske turisme-industri er antallet af rejsende igennem Vagar Lufthavn gradvis vokset de senere år. Konkurrence på ruten imellem Færøerne og København, har yderligere forstærket væksten, og resultatet af det hele ser vi nu”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

Kastrup er langt den største lufthavn i kongeriget, efterfulgt af Billund, Aalborg og nu Vagar på Færøerne

Investeringerne og focus nøglen til vækst
Vagar Lufthavn har lavet yderligere investeringer de seneste år. En fuld automatisering af passager-oplevelsen er gennemført og flere parkeringspladser. Den seneste investering er en nu og større fragt-scanner, som skal gøre hele processen omkring fragt-operationen bedre og hurtigere.

Det er klart, at væksten i passagertallet, giver os muligheder for endnu flere forbedringer for både passagerer og operatører. Lige nu kigger vi på yderligere investeringer”, siger Jákup Sverri Kass

Imens tallet af ad hoc charters stiger, arbejder Vagar Lufthavn fortsat på, at få flere direkte ruter til og fra Færøerne og at få flere operatører til at få øjnene op for muligheden som findes ved at inkludere Færøerne ind i deres rutenet.