01/06/2015

Væksten fortsætter på Færøernes lufthavn

Passagervæksten på Vagar Lufthavn på Færøerne fortsætter. I maj rejse 23.987 passagerer til og fra Vagar Lufthavn og er det over 2000 flere end samme måned i 2014. Hidtil i 2015 har 94.799 passagerer rejst igennem Vagar Lufthavn og er det en vækst på hele 11,7%

Det går godt på Færøernes eneste lufthavn, Vagar Lufthavn. Siden baneforlængelsen og efter at den nye terminal åbnede 17. juni 2014, med meget bedre indtjeningsmuligheder på specielt taxfree, har lufthavnen fået muligheden for at nedsætte afgifterne, således at de nu ligger under passagerafgifterne i Kastrup.

“Væksten og et bedre indtjeningsgrundlag, har Vagar Lufthavn fået muligheden for at sætte passagerafgiften ned; samt at støtte op om nye ruter med store rabatter. Det er blevet billigere at rejse til og fra Færøerne, og det bidrager til væksten. Man kan sige, at vi er inde i en positiv spiral idet, at vi har klaret at holde driftsomkostningerne nede og har styket muligheden for at tjene penge, som kommer kundene til gode ”, siger Jákup Sverri Kass, direktør på Vagar Lufthavn.

Der er fremgang på alle ruter, som betjenes halv- og helårligt til og fra Færøerne. Væksten i trafikken til og fra hhv. Kastrup og Billund er 8%. Væksten til og fra Bergen er 30%; imens væksten til og fra Reykjavik er 8%. Den nye satsning som er Edinburg i Skotland er hidtil i år på hele 67%.

Med baneforlængelsen har Atlantic Airways fået muligheden for at drive en god forretning med deres nye Airbus 319 og lufthavnen har også fået hyppigere besøg fra andre flytyper og selskaber, og det fremmer trafiktallene. Færøerne er nu meget mere adkomlige end det har været tidligere.

"Derudover har Visit Faroe Islands og den færøske turismeindustri formået at få flere turister Færøerne, og det er der hvor den fremtidige vækst i passagertallene bør komme fra", konkluderer direktøren.