04/02/2014

Væksten fortsætter for Vagar Lufthavn

Det ser ud til, at væksten på Vagar Lufthavn på Færøerne fortsætter. I alt rejste 15.598 passagerer igennem lufthavnen i januar. Det er en fremgang på 8,5 % eller godt 1200 rejsende i forhold til januar 2013.

Fremgang på alle ruterne

Fremgangen var mindst på ruterne til hhv. København og Billund, hvor lufthavnen noterede en fremgang på 3 %. På ruten imellem Vagar og Reykjavik var fremgangen 46 % og fremgangen i rejsende til og fra Norge var hele 80 % sammenlignet med 2013.

Fremgangen i antallet af rejsende til Norge er mærket af en bedre service og flyforbindelser til de færøske arbejdere som er beskæftiget i Norge.
 
”Fremgangen viser, at der er et marked både på Færøerne og i udlandet som vil rejse, når prisen er den rigtige. Atlantic Airways, sammen med rejsebureauer har været uden med nogle gode kampagne-priser, hvor lufthavnen har bidraget med en halvering af lufthavsgebyrerne”, siger Jákup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn.

Spændende år for den færøske turismesektor

I 2013 blev marketingbudgettet for Visit Faroe Islands fordoblet og Visit Faroe Islands lancerede et nyt brand og strategi. Der er tegn på vækst hos den færøske turismesektor. Vagar Lufthavn vil være til stede til Ferie for Alle i Herning i februar, sammen med den øvrige færøske turismesektor, for at komme i tale med mulige interessenter.

”For Vagar Lufthavn er det vigtigt at komme i tale med flyselskaber, charteroperatører og rejsebureauer for at høre nærmere om hvordan lufthavnen kan formidle kontakter, og ellers bidrage til en bedre forståelse omkring at en forrentningsplan som omfatter Færøerne”, siger Jákup Sverri Kass.

Ny terminal og service-bygninger forventes færdige i maj

Der sker meget på Færøerne og i Vagar Lufthavn i disse tider. Lufthavnen forventer at den nye terminal og servicebygninger, står færdige i maj i år. Derudover forventer lufthavnen og færøsk industri at offshore-aktiviteter bliver genoptaget i april/maj. Offshore-aktiviteter vil skabe en del flere aktiviteter i lufthavnen og i det færøske samfund.