Stor fremgang på Vagar Lufthavn
02/10/2015

Stor fremgang på Vagar Lufthavn

En opgørelse frem til 1. oktober viser, at fremgangen på lufthavnen på Færøerne er 9,8%. Fra januar til september 2014 rejse der 200,314 passagerer igennem terminalen. Fra januar til september 2015 er der rejst 219,918 passagerer. Det er en fremgang på næsten 20,000 passagerer.

I september rejste 23,334 passagerer igennem lufthavnen og det er en fremgang på 9.6%

“De rejsende har taget meget godt imod den nye terminal. De rejsende trives ved faciliteterne og den nye taxfreebutik er blevet en betydlig indtægtskilde til driften af lufthavnen og er en del af grundlaget for videre udbygning af Vagar Lufthavn”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

Vagar Lufthavn har allerede meddelt, at lufthavnen vil udbygge parkeringspladsen, således at man går fra godt 380 parkeringspladser til omkring 900 parkeringspladser

“Et bedre indtægtsgrundlag har gjort det muligt for Vagar Lufthavn at sænke passagerafgiften fra 185DKK til 165DKK. Derudover har lufthavnen givet Atlantic Airways store rabatter på de nye ruter til Edinburg, Mallorca og Barcelona. Atlantic Airways har også fået en særlig rabat de forbedrede frequenser på Bergen og Reykjavik”, siger direktøren.

Vagar Lufthavnen har et godt samarbejde med Atlantic Airways og vil gerne fremme flere direkte ruter til og fra Færøerne. Derudover fortsætter arbejdet med at tiltrække andre operatører, som vil kunne tiltrække flere turister og fremme adgangen til og fra Færøerne på bagrund af en sund efterspørgsel af rejsende fra en række ubetjente ruter i Skandinavien og Europa.