12/10/2014

Passager- og regularitetsrekord på Vagar Lufthavn

Vagar Lufthavn på Færøerne satte igen i september rekord i antal passagerer som benyttede lufthavnen. 21.281 passagerer rejste igennem den nye terminal i september og det er en vækst på 5,3 % i forhold til september 2013. Hidtil i år har 200.314 passagerer benyttet lufthavnen og det er en samlet vækst på 7,4 % i forhold til sidste år.

Det går godt med at får flere rejsende til at flyve til og fra Færøerne. Der er talen om vækst både indenfor leisure og business-segmentet. Visit Faroe Islands laver et stort stykke arbejde med at promovere Færøerne som en turist-destination og Atlantic Airways har haft succes med nogle af deres ruter imellem Færøerne og kontinentet.

Atlantic Airways er det eneste flyselskab som flyver regelmæssigt til og fra Færøerne, men antallet af ad hoc charters forvæntes også at sætte rekord i 2014.

Rekordhøj regularitet

Siden landingsbanen blev forlænget, nye indflyvningsinstrumenter opsat og nye lysmaster blev sat op er regulariteten på Vagar Lufthavn væsentligt forbedret. Også RNP teknologien som Atlantic Airways har anskaffet sig har forbedret deres performance på Vagar væsentligt.

Vagar Lufthavn registrerer alle forsinkelser og aflysninger og følger denne nøje. I forhold til forsinkelser på grund af vejr og vind, så er regulariteten nu på 99,3 %. Dette er det højeste nogensinde. I 2008 var regulariteten kun 96,6 %

”Vi på Vagar Lufthavn er meget tilfredse over at de massive investeringer som er lavet her i lufthavnen de seneste fem år, har budt på rekordhøj passagervækst og nu også rekordhøj regularitet. Vi håber at væksten vil forstsætte og at flere agenter, operatører og flyselskaber får øje på de udviklingsmuligheder som ligger her på Vagar og selfølgelig også på Færøerne”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.