Fortsat vækst på Vagar Lufthavn
03/04/2016

Fortsat vækst på Vagar Lufthavn

Fra januar til marts 2016 er der rejst 56.138 passagerer via Vagar Lufthavn. Dette er en fremgang på 5317 passagerer eller 10,5% i forhold til de første tre måneder i 2015.

Vagar Lufthavn havde derimod forventet et fald i antal passagerer det første kvartal i 2016 i forhold til første kvartal 2015. Grunden var den, at marts 2015 bød på solformørkelse på Færøerne. Denne gav lufthavnen 4000 ekstra passagerer. På trods af dette viser tallene for det første kvartal 2016 en fremgang i forhold til 2015.

En del af fremgangen skyldes, at det er blevet billigere at flyve til og fra Færøerne. Påsken lå også i marts i år, og det har bidraget positivt til første kvartal. Derudover har hoteller og restauranter meldt ud, at der har været flere turister på Færøerne i første kvartal i år end de forrige år.

”Vagar Lufthavn vil gerne arbejde tæt sammen med den færøske rejsebranche. Lufthavnen har et tæt samarbejde med Visit Vagar og Visit Faroe Islands, således at lufthavnen kan være en medspiller i arbejdet med at promovere Færøerne som en attraktiv turist-destination”, siger Jákup Sverri Kass, direktør på Vagar Lufthavn.

Vagar Lufthavn har gjort store investeringer de sidste måneder. Lufthavnen har købt to nye brandbiler, som har forhøjet lufthavnens beredskabskategori til en CAT 7 lufthavn. Derudover har Vagar Lufthavn investeret i nyt udstyr til tårnet, nyt målingsudstyr med mere.

”For lufthavnens nye taxfree butik går det godt”, siger direktøren.

Duty Free FAE som den hedder, har lagt sig efter at være billigere end konkurrenterne, specielt billigere end København, som er aftager af omkring 85% af de rejsende til og fra Færøerne. Den nye butik er meget større end den tidligere butik og har lagt sig efter at have en blanding af udenlandske mærker, samt færøske trøjer, souvenirs, færøske øl og spiritus.