Fortsat fremgang for Færøernes lufthavn
07/04/2015

Fortsat fremgang for Færøernes lufthavn

Efter at både januar og februar har været nogenlunde på samme niveau som i 2014, så bød marts på en vækst på hele 47 % eller flere 7160 flere rejsende end marts 2014. Det giver en samlet vækst på 16,4 de første tre måneder i 2015. Det betyder således, at 50.821 rejsende har benyttet Vagar Lufthavn de første tre måneder af 2014.

Solformørkelsen

Den 20. marts oplevede Færøerne den første totale solformørkelse i mere end 60 år. For Vagar Lufthavn var dette den ultimative generalprøve for det nye anlæg omkring den nye landingsbane, de nye navigationsinstrumenter og den nye terminal. En række flytyper og operatører som ikke havde prøvet de nye anlæg på Færøerne før havde meldt sin ankomst omkring den 20. marts.

Atlantic Airways havde sat flere rotationer med deres A319´ere ind for at imødekomme den store efterspørgsel efter rejser til Færøerne; derudover kom Titan Airways med en Boeing 737-500 og DAT med deres MD-83. Udover dette kom der en række mindre fly inklusiv flere Falcon 2000, Challenger, Embraer og andre flytyper.

”Den massive trafik omkring den 20. marts, satte store krav til vores tilgang til planlægning og eksekvering af trafikken. På vegne af lufthavnen og Færøernes turismebranche, er jeg utrolig glad for at vi kunne afvikle al trafikken uden forsinkelser. Umiddelbare tilbagemeldinger viser, at de rejsende mener at de har haft en positiv oplevelse i og omkring lufthavnen”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.

Rabatter og flere investeringer på Vagar Lufthavn

Vagar Lufthavn har for nyligt meddelt, at lufthavnen, grundet en fornuftig økonomi, har valgt at nedsætte passagerafgiften med 12 %. Derudover har lufthavnen meddelt, at den har afsat omkring 20MDKK til at forbedre parkeringsanlægget og for at arbejde mere med at forbedre regulariteten endnu mere.

Fremtiden

Efter en periode med rekordhøj vækst i passagertallene, så er der meget der tegner på at antallet af rejsende til og fra Færøerne også vil vokse i 2015. Atlantic Airways har lanceret flere nye ruter, Visit Faroe Islands arbejder hårdt med promovering af Færøerne, og der er tegn på at der kommer flere ad hoc charters i 2015 end nogensinde før.