Den stærke vækst på Vagar Lufthavn fortsætter
07/06/2017

Den stærke vækst på Vagar Lufthavn fortsætter

Antallet på rejsende igennem Vagar Lufthavn på Færøerne fortsætter med at vokse med tocifrede tal. I maj fløj der 32.594 rejsende igennem terminalen på Vagar. Det er en vækst på 25,2 % i forhold til maj 2016.

 

Det betyder, at efter en sløj start på 2017, med passager tilbagegang i februar og marts, er den samlede vækst nu 10,1 %. Det betyder, at hidtil i år har 112.613 rejsende benyttet lufthavnen eller godt 10.000 flere end samme tid i 2016.

 

”Der er ikke nogen tvivl om at der kommer flere turister til Færøerne for tiden, og de bærer de største delen af væksten. Men den stærke færøske industri betyder flere erhvervsrejsende og en øget efterspørgsel på flyrejser på det færøske marked”, siger Jákup Sverri Kass, direktør på Vagar Lufthavn.

 

Væksten sætter krav til lufthavnen

Den store vækst sætter krav til lufthavnen og den nye terminal, som stod færdig i juni 2014. Lufthavnen er allerede i gang med at udvide parkeringspladsen fra 300 parkering-pladser til over 800 parkeringspladser. Også i selve terminalen er der planlagde udvidelser og omlægninger.

 

”Væksten de senere år betyder, at vi allerede er gået i gang med udvidelser og omlægninger. I første omgang er planen er at fordoble baggagehallen, og at fordoble vores checkin diske. Derudover vil vi tage en linje mere igennem security i brug og vi laver nogle omlægninger i vores Duty Free butik”, siger Jákup Sverri Kass, direktør. 

 

Alt i alt tegner det til at bliver et spændende år for Vagar Lufthavn med stor passagervækst, konkurrence på ruten imellem Færøerne og København og ombygninger.