Vagar Lufthavn over 300.000 passagerer for første gang
09/11/2017

Vagar Lufthavn over 300.000 passagerer for første gang

For førstegang nogensinde er antallet af rejsende igennem Vagar Lufthavn kommet over 300.000 passagerer.
Hidtil i år har 300.469 passagerer rejst igennem den nye terminal på Vagar Lufthavn, og det er en samlet vækst på hele 17% i forhold til samme tid i 2016. Det samlede antal rejsende i 2016 var 292.393.
Oktober bød således også på vækst, hele 29.405 rejsende rejste igennem lufthavnen. Dette er en vækst på 24,4%.
Flere og flere turister besøger Færøerne

”En kombination af, at Atlantic Airways har et rekord udbud af destinationer, at SAS er kommet på ruten imellem København og Færøerne, samt et øget tal af ad hoc charters betyder, at muligheden for at komme til og fra Færøerne er større end nogensinde før”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.
Det er en kendsgerning, at flere og flere turister besøger Færøerne. Undersøgelser som lufthavnen har foretaget i lufthavnen de senere år har altid vist at der hver måned er flere færinger end udlændinge som flyver igennem Vagar. Undersøgelsen i juli viste dog, at i juli var der flere udlændinge end færinger som rejste igennem lufthavnen.
”Selvom at der er kommet flere overnatningsmuligheder på Færøerne, så har der været forlydender om, at det har været svært for turister at få plads på hoteller. Derfor er vi glade over, at et af de store hoteller har meldt ud, at de vil fordoble deres kapacitet de kommende år”, siger Jákup Sverri Kass, direktør for Vagar Lufthavn.
Med væksten indenfor turismen ser det også ud til, at turisme kommer til at blive en større del af den færøske økonomi, en økonomi, som de sidste mange år har været tæt forbundet med fiskeri- og lakseopdrætningserhvervet.